De Postduiven Koerier

Uw koerier voor Afdeling 3 en 4, en verder 😉

Wie ben ik

Mijn naam is Erik de Laat, gehuwd met Samantha Bruls en woonachtig in Venray, Noord-Limburg.

Sinds 1992 ben ik beroepschauffeur.
Ik heb met diverse combinaties door Nederland en België gereden met af en toe een uitstapje naar Frankrijk, Spanje en Engeland.
In 2001 ben ik deels arbeidsongeschikt geraakt en heb ik noodgedwongen maar zeker niet zonder plezier, mijn oudste 2 kinderen groot mogen brengen.

In 2011 leerde ik Samantha kennen en sinds eind van dat jaar wonen we samen in Venray met 4 kinderen. In 2013 is daar nog een dochter bij gekomen.
Tussen 2013 en 2019 heb ik nog een paar jaar in deeltijd vrachtwagen gereden, maar fysiek was het op gegeven moment niet meer te doen.

In 2015 heb ik samen met Peter en Samantha van Duivenmarktplaats de duiven veilingsite Doevepeet opgezet. Bij 1 van de eerste veilingen heb ik een duif gekocht. Ik had nog nooit duiven gehad en we hadden nog niet eens een hokje waar de duif in kon. Van het een kwam het ander en inmiddels hebben we 2 hokjes met een 40-tal duiven waarmee we de overnacht vluchten proberen te spelen onder de naam Comb. Bruls – De Laat te Venray, afdeling Oost-Brabant.

Omdat ik, o.a. wegens de toenemende druk en regelgeving, niet meer in loondienst wil als vrachtwagenchauffeur, heb ik tijden gedacht om iets voor mezelf te gaan doen waar ik mezelf in kwijt kan, mijn hoofd kan aanzetten en kan doen wat ik het liefst doe: Autorijden.
Dit samengevoegd met de inmiddels opgedane kennis over duiven, de wil om afgedwaalde duiven weer met hun eigenaar te herenigen en de gezelligheid bij de meeste liefhebbers waar ik geweest ben, heeft mij doen besluiten om voor mezelf te gaan beginnen.

Als zelfstandige heb ik daarom De Postduiven Koerier opgezet. Een nieuwe koeriersdienst, een aanvulling op de markt met veel ervaring op de Nederlandse wegen.
Waar ik me vooral voor wil inzetten is het thuisbrengen van verdwaalde duiven die in een Centraal Hok zijn opgevangen. Vooral duiven thuisbrengen binnen, van en naar de afdelingen Oost-Brabant en Limburg.